Dirigent

Na de zomervakantie, op DV donderdag 25 augustus, zal ik als jullie nieuwe dirigent voor het eerst de repetitie gaan leiden.

Ali Hendriksen is geboren en getogen in Lunteren. Van 1983 tot 2002 woonde en werkte ze in Wageningen als docent klassieke zang, dirigent van het vocaal ensemble en operaklasleider bij ’t Venster in Wageningen. Vanaf 2003 was ze ook hoofd van de afdeling muziek en later hoofd afdeling podiumkunsten.

Na haar afstuderen voor klassieke zang in 1997 heeft ze ook een applicatie behaald voor docent en dirigent koristenopleiding: Een koor of een groep koorleden kunnen dan lessen muziek theoretische kennis opdoen en het meerstemmig zingen in een koor oefenen met gehoor-training en zangtechniek.

In de vele jaren die volgden was ze interim-dirigent van een aantal koren, o.a. Rhenus Cantat en deed ze diverse koorprojecten, o.a. het korenfestival in samenwerking met de harmonieverenigingen in Wageningen en Oosterbeek. Ook diversen concerten die ze als muziekprogrammeur organiseerde met door haar samengestelde koren en ensembles kwamen over het voetlicht.                                                                     O.a. het prachtige paasconcert 2016  in Uitkijktoren de Koepel in Lunteren met door haar bewerkte muziek van Mendelssohn voor vrouwenkoor in een tweeluik: Koorwerken uit Elias en Drei Motetten.

Of het Kerstconcert in 2016 in KULTURHUS Wekerom met het vocaal ensemble en drie plaatselijke harmonieverenigingen was een waar spektakel.

Het christelijk koorrepertoire is enorm breed en een dankbare bron van inspiratie voor onze muzikale en religieuze beleving. Zingen is het mooiste wat er is!